Äntligen




Nu är hon äntligen här. Våran älskade bebis. Men det tog lite tid. Bf + 13, och då hade vi fått tid för igångsättning..

Hade  värkar på torsdagen. Inte så mkt el onda, hade mkt förvärkar, så utgick ifrån att det var såna. Blev ondare under natten till fredag och vaknade hela tiden av att det gjorde ont. Gjorde oss iaf iordning på fredag morgon och åkte in till förlossningen. Hade då tid kl 9.00 för igångsättning. När vi kom dit blev det ctg, undersökning, urinprov + bt , och det konstaterades att jag hade egna värkar och öppen 3 cm. Bm sade även att dom skulle "ta vattnet" om det inte gick spontant. Sen blev vi flyttade till ett annat rum (förlossningsrummet), och då var det bara att vänta. Värkarna blev lite kraftigare, men ändå inte så farliga, och tiden gick ändå rätt så fort. Vi hade en bm som kom och tittade till oss ibland. Vi var även ute och gick lite (för att hämta saker i bilen).  Efter ett tag kom läkaren och skulle kolla och då var det dags för ctg o undersökning igen - öppen 5 cm.  Då tog bm vattnet oxå.  Sen var jag uppe o gick lite igen. Lite senare var det dags för undersökning igen och då (eftersom läkaren inte var helt nöjd med ctg), satte dom på *** (minns inte vad det hette), på bebis huvud, så att dom hade superkoll hela tiden. Oroande såklart, men ändå skönt att det gick att se hur hon mådde hela tiden. Sen var det upp o gå igen. Gick iofs inte så långt då - till toa o tillbax (ca 2m)...  Orkade inte gå så mkt längre. Värkarna blev kraftigare men inte tillräckligt, så det bestämdes att jag skulle få värkstimulerande dropp. Alltså NÅL I HANDEN!!! Jä****  vad ont det gjorde. Och det gjorde ont att den satt där oxå. Svårt att röra sig blev det  oxå, men när jag skulle på toa var det nära att jag gav upp. Värkarna blev ju starkare o starkare men på toa skulle jag :s
När jag kom tillbax från toan efter mkt om och men, så höjde dom droppet. Fick genast hysteriska värkar och PANIK. Jag glömde tom bort nålen i handen. Men kunde inte göra så mkt.( Fast i slangar o sladdar och halvt förlamad av smärta). Kände strax efter att det var dags att krysta. Väntade ut nästa värk och fick skynda mig i sängen före nästa värk kom. Då kom iaf krystvärkarna och PANIK igen.  Men inte heller här kunde jag göra så mkt och det var nog tur kanske... Det var ju kroppen som jobbade, så det var mest att försöka hänga med. Blev riktigt förbannad när bm sa att jag inte skulle krysta. WTF?? Det var ju lätt för henne att säga. Där tänkte jag måånga onda tankar om henne iaf. Det var nog tur att jag inte kunde prata just då  ;-)
Hon sade det ju för att jag inte skulle spricka, men på slutet ngnstans så tänkte jag iaf att jag ger f*n i om jag spricker - bara bebis kommer ut nuuuu. Men när hon gjorde det blev jag lite förvånad och förstod knappt var hon kom ifrån. Skum känsla av overklighet. Och naturligtvis lättnad och tacksamhet. Helt tills bm sade att moderkakan skulle ut. NEJ, vill inte.. Inte alls faktiskt. Kunde knappt koncentrera mig på bebis. Skräcken över att behöva krysta igen tog lixom över. Fast det gick oxå väldigt bra, behövde knappt ta i alls och det gjorde inte ont.

7 minuters krystvärkar och sprack gjorde jag inte heller, och att bm tog på sig läppstift mitt i allt, för att välkomna barnet, var faktiskt väldigt gulligt (kan jag erkänna nu efteråt). Så det var faktiskt en snabb och bra förlossning. Men det blev väldigt intensivt på slutet och det var väl därför jag fick panik antar jag. Att smärtan så plötsligt blev nästan outhärdlig, jag hängde inte med och tappade kontrollen helt. Men det var såklart värt det, för nu har vi ju världens finaste bebis *kärlek*

Lilla Snuttan - 3730g och 50 lång <3<3<3<3

Bf + 10








Idag är det då tio dgr över tiden.  Jobbigt!!
Men har varit hos bm för sista gången iaf. Känns  bra men skumt. Har ju lixom blivit rutin att gå dit varje/varannan vecka, och nu tillhör man alltså bara förlossningen. Fast det var väl tänkt så att bebis skulle ha kommit nu. Blir iaf in till förlossningen i morgon för  "värdering". Får väl se vad som händer där. Säkert ngt otrevligt..    *nervös*
Dessutom upptäcktes spår av äggvita i urinen.  Är inte så farligt än iaf, men det är läskigt att det kan komma så fort. I söndags var det ju inget alls :s   men så länge bt är bra så är jag inte såå oroad just nu.
Men, däremot var bebis fixerad, och det är bra. Då kanske jag kan släppa ett bekymmer iaf.

 Meen imorgon...

Tack då(?)...





Stdbyggen, hur tänkte ni här???

Äntligen, efter flera veckor och samtal, så har dom då bytt namnen på dörren.
MEN det kanske hade varit bättre att skriva P först ..      *funderar*






*morrar*

image7



Det går  tydligen inte att skriva som man vill , där man vill längre. Så då flyttar jag!!

Igår...

image13



... var det INTE kul. Fast det blev en jättebra dag till slut iaf.

Dagen började med lite oro över att bebis inte rörde på sig alls. Timmarna gick och jag blev mer o mer orolig, och ringde till slut till förlossningen. Fick då pr med en bm som tyckte att vi skulle komma in direkt. Så det gjorde vi. M fick vara hos mormor sålänge.


Förståndiga M. Hon förstod ju inte riktigt vad det handlade om, men sade trots ändrade planer att " det gör inget - jag vet att det inte är erat fel". Lilla underbara <3


När vi kom in fick vi pr med en bm (?), och ligga med ctg en stund. Hjärtljuden var alldeles fina och efter bara en liten stund började h*n att sparka.. Då kändes det nästan lite pinsamt att man stressat upp sig så mkt, men bm försäkrade att det var bättre att komma en gång för mkt, och det har hon nog rätt i. Sen blev det prover på mig och ett ul oxå. Allt var bara bra och bebis rörde sig precis som h*n skall. Då kunde man verkligen slappna av. Och korven på väg därifrån smakade vääldigt bra ;-)


Så det blev allt en jättebra dag och imorgon blir det bm och ant en tid för "värdering". Gillar inte riktigt det, men nu vill jag bara att bebis skall komma, så jag får väl göra som dom säger då..



Och M - vi skall fixa pizza nästa gång *lovar* <3<3<3


RSS 2.0