Utvecklingsamtal & tandläkarbesök

Igår var vi i skolan för utvecklingsamtal med M.
Det gick jättebra, precis som sist. Inga problem med inlärning, läxor, kompisar osv. Hon ligger på den nivån hon skall förutom läsningen, där ligger hon lite före. Hon Är faktiskt jättebra på att läsa nu. I början gick det sådär och det var så rätt länge, men poff, plötsligt så började hon läsa flytande. Hon bara tvärvände från inget vidare till att läsa flytande..
  Lite för "pratig" dock och inget vidare på att städa och hålla det fint i lådan. (eleverna har varsin låda där dom lägger sina saker i klassrummet). Men dom skall jobba på det. Sopa däremot var en favorit^^ 
 När fröken frågar om någon kan sopa golvet, är M den första att ropa " jag vill".  *ler*
Hon trivs jättebra i skolan och det är skönt. Hon kommer ju då att tillbringa en del tid där framöver..
Visst, det kan såklart ändra sig, men än så länge tycker hon att det är roligt. Och jag tror att det är viktigt att få en bra start.




Idag var vi på LillaC`s första tandläkarbesök.
Inga problem där heller. Det var ju mest information, men tandläkaren fick titta och känna lite på hennes tänder. LillaC var nöjd och fick en tandborste som hon tuggade på hela vägen hem sen.

Det var dock värre att ta sig dit.. i tid....

Vi skulle vara hos tandläkaren 11.15. Vi gick upp och LillaC fick välling vid 06.30 som vanligt och sen somnade hon om. Jag somnade oxå, utan att ställa klockan, för hon sover aldrig mer än max en timme på morgonen. Idag gjorde hon ett undantag. Hon vaknar inte förrän närmare halv 10!!  Det har aldrig hänt förut.
Eftersom jag hade en del att fixa innan, och planerat att vara där i god tid, blev det plötsligt stress.
Bara att mata henne tar minst en halvtimme. Detta då med vissa "metoder". Hon äter inte om man inte underhåller henne så att säga.. Iaf, just idag fungerade inte vissa saker och det slutade med att det tog närmare 45 min för ca en dl gröt. Sen är hon en mycket bestämd liten dam och tillåter inte vissa saker hur som helst. Saker som att torka ansikte och händer efter maten, byta blöja, klä på/av kläder osv. Skriker, sparkar och slår. Inte alltid, men idag var en sån dag.
När vi äntligen blivit färdiga för att gå, vilket redan var senare än jag tänkt, så Bajsar hon. GAH!!
Börja om från början.. *nynnar*

Men vi hann till slut iallafall. P kom och mötte oss och kl 11.14 stressade jag in och anmälde oss. Men andan i halsen och totalt genomsvettig..

Imorgon vaknar hon antagligen i vanlig tid - för då har vi inga tider att passa.....

Kommentarer
Postat av: Hondjur

haha.. vet hur det är söt!! men skönt att du har så duktiga barn iaf!! -pussa på-

2009-04-28 @ 23:26:27
URL: http://sagoelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0